Retourbeleid

Bij Pecinos streven we ernaar dat je volledig tevreden bent met je aankoop. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn, dan kun je de items onder bepaalde voorwaarden retourneren. Lees ons retourbeleid zorgvuldig door voordat je een artikel terugstuurt.

Artikel 1: Retourtermijn

 1. Standaardtermijn: Je hebt het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling zonder opgave van redenen een artikel te retourneren.
 2. Meldingsplicht: Om een soepele retour afhandeling te garanderen, dien je binnen deze termijn contact op te nemen met onze klantenservice om je retour aan te melden. Dit kan per mail op: info@pecinos.nl.

Artikel 2: Retourvoorwaarden

 1. Staat van het artikel: Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het artikel ongedragen, ongewassen en in de originele staat zijn, inclusief alle labels en verpakkingen.
 2. Uitsluitingen: Artikelen die op maat gemaakt zijn of duidelijk persoonlijk van aard zijn, kunnen niet geretourneerd worden.

Artikel 3: Retourproces

 1. Retouraanmelding: Neem contact op met onze klantenservice om je retour aan te melden. Je ontvangt vervolgens instructies over hoe je het artikel terug kunt sturen.
 2. Verzendkosten: Tenzij het product beschadigd is of er een productiefout is gemaakt van onze kant, zijn de directe kosten van het terugzenden van de goederen voor jouw rekening.
 3. Terugbetaling: Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen en geïnspecteerd, zullen we zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, overgaan tot terugbetaling via de oorspronkelijke betaalmethode.

Artikel 4: Beschadigde of verkeerde artikelen

 1. Melden: Als het artikel dat je hebt ontvangen beschadigd is of niet overeenkomt met wat je hebt besteld, neem dan onmiddellijk contact met ons op.
 2. Oplossing: We zullen het probleem beoordelen en zo snel mogelijk een passende oplossing bieden, zoals een vervanging, reparatie of terugbetaling.

Artikel 5: Ruilen

 1. Mogelijkheid tot ruilen: In sommige gevallen kun je een artikel ruilen voor een andere maat of kleur, afhankelijk van de beschikbaarheid.
 2. Proces: Voor ruilingen gelden dezelfde voorwaarden en procedures als voor retourneringen.

Artikel 6: Uitzonderingen

Speciale aanbiedingen of artikelen die als ‘final sale’ worden verkocht, kunnen uitgesloten zijn van retournering. Controleer altijd de specifieke voorwaarden per aanbieding.

Artikel 7: Klachten

Als je een klacht hebt over het retourproces of over de afhandeling van je retour, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij nemen alle klachten serieus en streven ernaar om samen tot een bevredigende oplossing te komen.

Artikel 8: Slotbepaling

Dit retourbeleid maakt integraal deel uit van de Algemene Voorwaarden van Pecinos. Wij behouden ons het recht voor om dit beleid te wijzigen. Het is jouw verantwoordelijkheid om dit beleid regelmatig te controleren op eventuele wijzigingen.

Download hier het retourformulier.